ο ίδιο συνέβη και με την BMW X3 η οποία ουσιαστικά ίδρυσε τη μεσαία κατηγορία "Sports Activity Vehicle" όταν εμφανίστηκε το 2003. Από τότε, πάνω από 1,5 εκατομμύρια οχήματα X3 έχουν περάσει από τη γραμμή παραγωγής, ενώ τώρα η τρίτη γενιά του μοντέλου είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη.

Ανανεωμένη σε εμφάνιση, με ταπεραμέντο και χαρακτήρα X, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις - xLine, Luxury Line και M Sport, ενώ από τη γκάμα προϊόντων BMW Individual μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα το γούστο του καθενός, το εσωτερικό και το εξωτερικό του μοντέλου. Παράλληλα, θα λανσαριστεί και η κορυφαία BMW X3 M40i, το πρώτο μοντέλο M Performance αυτής της σειράς.

 

Οι μηχανικοί έκαναν προσεκτική αναβάθμιση στο πλαίσιο, με μειωμένες μη αναρτώμενες μάζες και προηγμένη κινηματική άξονα, ενώ πέτυχαν συνολική μείωση βάρους κατά 55 κιλά, βελτιώνοντας ελαφρώς και την αεροδυναμική. Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου (ή αμέσως μετά), η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες πετρελαίου με εκδόσεις ισχύος 184 hp - 360 hp…

www.driveandtravel.gr