Η Citroen μας παρουσιάζει ένα νέο SUV μοντέλο με μεγαλύτερες διαστάσεις από οποιοδήποτε άλλο έχει στη γκάμα της, το οποίο θα ονομαστεί «C5 Aircross».

Το νέο Citroen C5 Aircross βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο Aircross που είχε παρουσιαστεί το 2015 και με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα έχει μια πολύ δυναμική εμφάνιση.

Έτσι, ξεχωρίζουν η μεγάλη εμπρόσθια μάσκα που φιλοξενεί λεπτά φώτα, καθώς και η α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους, με τα στρογγυλεμένα φωτιστικά σώματα και την οροφή που δείχνει σαν να αιωρείται.

Το μοντέλο εντάσσεται στην κατηγορία των SUV, βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της PSA και έχει μήκος 4.500 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., ύψος 1.670 χλστ και μεταξόνιο στα 2,73 μέτρα.

Citroen-C5_Aircross-1.jpg

Εδώ να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο από τα μοντέλα της Citroen που θα εξοπλίζεται με το νέο υδραυλικό σύστημα αναρτήσεων της εταιρείας με την ονομασία «Progressive Hydraulic Cushions».

Στο εσωτερικό τώρα, η εικόνα είναι αρκετά σύγχρονη με την εταιρεία να κάνει λόγο για ένα ευρύχωρο και ποιοτικό περιβάλλον (χώρος αποσκευών στα 482 λίτρα).

Έτσι, εκτός των πολλών τεχνολογικών στοιχείων που το εξοπλίζουν, ξεχωρίζουν οι πολλές επενδύσεις από δέρμα, η μεγάλη κεντρική κονσόλα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, αλλά και η οθόνη αφής στο ταμπλό.

Citroen-C5_Aircross-2.jpg

Για την κίνηση του μοντέλου θα φροντίζουν οι γνωστοί βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες της Citroen από τα 1,2 λίτρα, με την κορυφαία έκδοση του μοντέλου να αποτελείται από ένα Plug-In υβριδικό σύνολο με ισχύ στα 300 άλογα (θα έχει αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια κοντά στα 60 χιλιόμετρα).

H συγκεκριμένη version θα είναι 4κίνητη και όλες οι υπόλοιπες με κίνηση στους εμπρός τροχούς (με στάνταρ το σύστημα Grip Control). Το C5 Aircross θα λανσαριστεί αρχικά στην Κίνα και από τα μέσα του 2018 θα το δούμε και στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πηγή: protothema.gr